ANSWER KEY Post Test Module 4 About the Description of Applying Competence in Education Report Cards

4 min read

This is the answer key to the post test module 4 about the elaboration of the competence to apply to educational report cards .

In this article, we will explain the key answers to the post test module 4 regarding the elaboration of the competence to apply to educational report cards .

To see the answer keys and module 4 post-test questions regarding the elaboration of applying competencies to educational report cards , please refer to the following article.

Quoted from the Kudus Portal from various sources, the following are the key answers to the post test for module 4 regarding the elaboration of applying competencies to educational report cards .

1. One form of competency strengthening “Applying” in numeracy is?

A. The teacher gives math assignments

B. The teacher gives a Science assignment

C. The teacher invites students to campaign about the importance of numeracy

D. The teacher invites students to discuss the presentation of data in the form of diagrams and graphs by examining the variety and graphs of newspapers

Answer : D

2. One form of strengthening the ‘Knowing’ competence for students who need special interventions is…

A. The teacher can ask students to summarize the material in long paragraphs.

B. Teachers can invite students to memorize mathematical formulas

C. Teachers can ask students to record important things in Mathematics.

D. The teacher can carry out experimental activities and students can make observations as well as try the experiment. Then students can record data according to their abilities and needs.

Answer : D

3. Mr. Agus invites his students to measure the length of the notebook, but not to use a ruler. There are erasers, shoes and balls on the table. Here’s the explanation:

1. The eraser is shorter than the book, and the size of the eraser is known

2. The shoes look longer than the book, it is not known how long the shoes are.

3. The diameter of the ball is unknown

Adi chose an eraser to measure the length of the notebook. What is Adi’s reason for choosing to use an eraser to measure the length of his notebook? The answers below are correct, except…..

A. Because it is not allowed to use a ruler

B. Because it is difficult to measure using a ball.

C. Because the length of the eraser has the smallest unit among other objects, and can measure the length of the book.

D. Because Adi was looking for something that could easily be found on the table, that’s why he took an eraser.

Answer : B

4. Today is the birthday of one of the students at the pizza shop. The children order themselves the pizza they want to order to the cashier. When the pizza arrives, one pan of pizza is divided among 4 children. 

The children managed to cut the pizza on one pan evenly. The teacher gave information that one pan of pizza is divided evenly by 4 and translated into a mathematical symbol, namely 1/4.

Which of these stories is included in the Knowing competency?

A. Children understand the fact that the portion of pizza eaten by each person when translated into mathematical symbols is 1/4.

B. The children calculate the price each person pays for the pizza.

C. Kids have a birthday at the pizza parlor.

D. Children are able to order their own pizza.

Answer : A

5. When a child is able to visualize concrete objects in his mind, does that mean the child is ready to go to the phase?

A. Fig

B. Concrete

C. Abstract

D. Cognitive

Answer: C

6. In this phase students will optimize their senses to receive information with the media they use. This occurs in phases…

A. Fig

B. Concrete

C. Abstract

D. Cognitive

Answer : B

7. The description of the competence ‘Applying’ on the education report card , is?

A. The ability to apply knowledge and understanding of facts, relations, processes, concepts, procedures, and methods to number content in the context of real situations to solve problems or answer questions.

B. Ability to understand facts, processes, concepts, and procedures.

C. The ability to analyze data and information, draw conclusions, and broaden understanding in new situations, including situations that were not known before or in more complex contexts.

D. The ability to write and describe facts encountered in everyday life.

Answer : C

8. Examples of reasoning points, namely expanding understanding into new situations, are as follows?

A. Adi can estimate the length of the notebook to be around 24 cm

B. Students can calculate the exact length of the eraser using a ruler

C. Students have difficulty measuring notebooks

D. Adi uses an eraser as a ruler in measuring notebooks

Answer: D

This is related to the answer key for the post test module 4 regarding the elaboration of the competence to apply to the education report card . ***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
https://goodnewsetc.com/part1.xmlhttps://goodnewsetc.com/part2.xml